Opleiding

 

Doktersassistentes

Huisartsenpraktijk Bolnes is erkend leerbedrijf en biedt stageplekken voor de opleiding doktersassistent. Er zijn daarom regelmatig stagiaires in de praktijk werkzaam die deze MBO opleiding volgen aan het da Vinci College in Dordrecht. Het doel van de stage is het ontwikkelen van kennis, vaardigheden en eigenschappen die nodig zijn voor het uitoefenen van dit beroep. Ze krijgen de gelegenheid om veel zelf te doen en worden daarin begeleid door de ervaren assistentes. De opleidingsduur is 3 jaar. De stageduur in deze praktijk varieert van enkele weken tot een jaar.

 

Huisartsen in opleiding

Praktijk Bolnes is ook opleidingspraktijk voor huisartsen die worden opgeleid aan het Huisartseninstituut van de Erasmus Universiteit. Ze blijven doorgaans een jaar in de praktijk en worden begeleid door hun opleider. Daarnaast krijgen ze onderwijs tijdens hun terugkomdagen op het Instituut.

De huisarts in opleiding is een afgestudeerde arts, in staat om zelfstandig te werken, onder supervisie van de gevestigde huisarts. Ook de opleider heeft terugkomdagen op het Instituut. Dan neemt de Huisarts in Opleiding voor hem waar. Later in het jaar neemt de Huisarts in Opleiding gedurende een hele week de praktijk zelfstandig waar.

Ten behoeve van de opleiding worden er zo nu en dan video-opnamen gemaakt in de spreekkamer. Deze opnamen worden alleen gemaakt met toestemming van de patiënt en na bespreking gewist.

De totale opleidingsduur is 3 jaar.

Op dit moment is dokter Voortman huisartsopleider.

 

Co-assistenten

Co-assistenten lopen na het behalen van hun doctoraal examen stage om kennis te maken met de diverse vakgebieden. Praktijk Bolnes biedt ook hiervoor gelegenheid. De Co-assistent werkt onder supervisie van de begeleidende huisarts. De stage duurt doorgaans 6 weken.